1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zalm
  6. Zalm bieslookrol geweldig als een voorgerecht

Zalm bieslookrol geweldig als een voorgerecht

Door: marianneoud

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-12-2006

Ingrediënten 4 personen


250 g zachte roomkaas, plm. 400 g rode zalm uit blik (uitgelekt, vel en graten verwijderd, klein gemaakt), 2 el zure room, 1 el citroensap, 3 gesnipperde lente-uitjes of sjalotjes, 1 tl versgemalen zwarte peper, 40 g pecannoten (fijngehakt), 80 g verse bieslook (fijngehakt)



Een schitterend voorgerecht. Leuk voor de feestdagen bijvoorbeeld.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop in een kom de roomkaas en de zure room met het citroensap glad. Roer er de lente-ui, zalm, peper, pecannoten en een kwart van de bieslook door. Laat een paar uren opstijven in de koelkast.
Leg het mengsel op een stuk plasticfolie en maak er een rol van. Rol de zalmrol door de rest van de bieslook en zet hem tot het serveren in de koelkast.
Snijd de rol in plakken en leg per persoon 1 plak op een bordje. Geef er crackers of brood bij.



Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top