Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Mini quiches

Mini quiches

Door: sophie1215

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-12-2006

Ingrediënten


Voor 24 mini quiches:
een pak bladerdeeg
20 cl crème fraîche
2 eieren
- gedroogde uitjes of,
- roquefort of,
- kerstomaatjes en basilicum (gedroogd) en mosterd
peper en zout


Verder heb je nodig


Flexibakvorm ( model muffin)
De diverse etappes


Eenvoudig te maken voor bij de borrel, hier een extra snel recept, onderstaand drie voorbeelden, maar uiteraard zijn er vele varianten mogelijk.
De techniek is die van de €tatin€, een omgekeerde opmaak van de quiche.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 10 tot 15 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Meng in een kom de room, eieren met het zout en de peper.

Met ui:

In de flexi bakvorm de gedroogde uitjes verdelen en de uithollingen voor 2/3 vullen met het ei-crème mengsel.
Met behulp van een steekvormpje rondjes uit het bladerdeeg steken die iets groter zijn dan de uithollingen van de bakvorm en plaats deze op de laag crème van elke uitholling en druk rondom licht aan.
idem met roquefort.
Met tomaat:

Snij de tomaatjes doormidden en verdeel ze over de uithollingen.
Bedek met de crème, waaraan nu wat basilicum en eventueel knoflook is toegevoegd.
Bedek met de rondjes die zijn ingesmeerd met mosterd (mosterdzijde naar beneden)
Plaats de flexibakvorm 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de quiches mooi gerezen zijn en goudbruin van kleur. Laat ze daarna wat afkoelen en haal ze uit de vorm.


Serveertip

Je kunt deze quiches ook heel goed invriezen in een hermetisch afsluitbare doos en leg dan tussen elke quiche een stukje bakpapier. Op het moment van serveren, de oven goed verwarmen de quiches op een ovenrekje plaatsen en ze enkele minuten in de oven verwarmen.



Deel dit recept

Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sophie1215
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top