Biscuitdeeg

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.

Biscuitdeeg is een deeg op basis van bloem, suiker en eieren, maar zonder boter. Het gebak wordt luchtig door het kloppen. Bakpoeder mag, maar moet niet toegevoegd worden.

Deel dit recept

Ingrediënten
4 eieren * 125 gram basterdsuiker * 125 gram bloem * 1/2 theelepel bakpoeder. {U kunt ook zelfrijzend bakmeel gebruiken}
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Voor de inhoud van een springvorm van 22 - 24 cm doorsnede.

Bereidingswijze

Breek de eieren in een kom. Plaats de kom in een warmwaterbad. Klop de eieren met een klopper en voeg er stilaan de suiker bij. Klop voort tot met het deeg tekeningen kunnen gemaakt worden aan de oppervlakte. Neem de kom uit het warmwaterbad en klop nog 5 minuten. Zeef de bloem met het bakpoeder en roer ze voorzichtig door het deeg met een houten lepel. Breng het deeg in een ingevette springvorm. Giet het deeg erin en laat ongeveer 40 minuten bakken in een matig warme oven op 180 graden.

Bron

Praktische school KAV

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

brando70 avatar
brando70

Doorsturen

Home Recepten