sinterklaas toetje

  • Kinderkeuken,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 02-12-2006

een heerlijke ijsbom, die kinderen makkelijk zelf kunnen maken! Het is nog leuk ook!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 l slagroom, 1 1/2 eetl. koekkruiden, 3 eetl. poedersuiker, 100 g caramelblokjes (Jumbosmaakmakers of fijngehakte fudge caramels), voor de garnering Schuddebuikjes (Bolletje broodbeleg)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Plaats een glazen schaal in de koelkast, om goed koud te worden.

Bereidingswijze

Klop de slagroom stijf met de koekkruiden en de peodersuiker. Schep de caramelblokjes door de slagroom. Doe de slagroom in de gekoelde schaal. Tik een paar keer tegen de schaal, zodat er geen lucht langs de wand van de schaal blijft.
Zet de schaal in de diepvries. Na een paar uur is de room opgevroren.
Je kunt de schaal storten op een plat bord. Strooi de schuddebuikjes op de buitenkant van de ronde ijstaart en erom heen op het bord. Snij er punten van.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten