sinterklaas toetje
- Kinderkeuken,
- 0-10 min.
- Geplaatst op 02-12-2006
een heerlijke ijsbom, die kinderen makkelijk zelf kunnen maken! Het is nog leuk ook!
Ingrediënten 4 personen
1/2 l slagroom, 1 1/2 eetl. koekkruiden, 3 eetl. poedersuiker, 100 g caramelblokjes (Jumbosmaakmakers of fijngehakte fudge caramels), voor de garnering Schuddebuikjes (Bolletje broodbeleg)Voorbereiding
Plaats een glazen schaal in de koelkast, om goed koud te worden.
Bereidingswijze
Klop de slagroom stijf met de koekkruiden en de peodersuiker. Schep de caramelblokjes door de slagroom. Doe de slagroom in de gekoelde schaal. Tik een paar keer tegen de schaal, zodat er geen lucht langs de wand van de schaal blijft.
Zet de schaal in de diepvries. Na een paar uur is de room opgevroren.
Je kunt de schaal storten op een plat bord. Strooi de schuddebuikjes op de buitenkant van de ronde ijstaart en erom heen op het bord. Snij er punten van.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties