Runderlappen uit de Slow Cooker
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 kilo riblappen4 kleine uien of 2 grote
zout
peper
75 gram boter
1 sinaasappel
±6 jeneverbessen, gekneusd
±6 zwarte peperkorrels, gekneusd
1 kaneelstokje
±4 dl water
1 dl rode wijn
1 eetlepel bouillonpoeder
eventueel allesbinder
Benodigdheden
Slow cooker, koekenpan, zesteur, sinaasappelpers en een vijzel.Voorbereiding
De sinaasappel met een zesteur van de schil ontdoen, en een halve sinaasappel uitpersen.
De uien schillen en grof in partjes snijden.
De knoflook pellen en in de lengte doormidden snijden.
Bereidingswijze
De runderlappen doormidden snijden, zouten en peperen.
In een koekenpan de boter bruin laten worden. Hierin het vlees aan beide kanten even aanbakken. Daarna in de slow cooker leggen.
Iets van het braadvocht over het vlees gieten.
Pan terug op het vuur, uien en knoflook toevoegen, glazig bakken, daarna bij het vlees voegen.
Het sinaasappelsap- en schil, de gekneusde jeneverbessen en peperkorrels en het kaneelstokje toevoegen bij het vlees.
Ondertussen de koekenpan weer terug op het vuur, gas hoog, voeg dan de wijn en het water toe en bak de aanbaksels los en laat het vocht iest in koken.
Voeg al roerend het bouillonpoeder toe en laat dit oplossen.
Dit over het vlees in de slow cooker schenken tot dat het vlees bijna onder staat.
De slow cooker op ± 7½ uur zetten.
Eventueel daarna nog binden met allesbinder.
Serveertip
Geef er aardappelpuree met bloemkool bij