Friese broodpudding

  • Regionaal, Nagerecht
  • 30-60 min.

Mijn Friese bloed gaat sneller stromen bij het zien van dit recept! Het stond vandaag in onze krant en ik vind het zó leuk, dat ik het met kerst ga maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 recipe.people
1 Fries suikerbrood
1,25 dl slagroom
1,25 dl volle melk
2 eieren
1 dl Beerenburg
150 gram rozijnen
halve el speculaaskruiden
5 el witte basterdsuiker
50 gram boter
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat de rozijnen minstens 2 uur weken in de Beerenburg.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Snijd het suikerbrod in plakken van 1 cm dik. Leg ze dakpansgewijs in een lage ingevette ovenschaal. Zeef de rozijnen en vang het vocht op. Strooi de rozijnen op en tussen het suikerbrood. Klop de eieren los en roer de slagroom, de melk en vijf el Beerenburg erdoor. Giet dit mengsel over het suikerbrood. Meng de speculaaskruiden door de basterdsuiker. Strooi het mengsel over het suikerbrood. Snijd de boter in vlokjes en verdeel ze over de schotel. Zet de schotel een half uur afgedekt met alufolie in de oven en op het laatst nog een paar minuten onder de hete gril om de suiker goed te laten karamiliseren.

Bron

© Het maandblad van NRC Handelsblad december 2006

Serveertip

Serveer de broodpudding warm, eventueel met een bolletje roomijs.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

menge161 avatar

Doorsturen

Home Recepten