Aardappelgratin

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-07-1998

Ovenschotel van gegratineerde aardappelschijfjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
500 gr. aardappelschijfjes
1 pakje Monchou pan & oven
2 teentjes knoflook
zout
peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vuurvaste ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm een oven voor tot 200 graden.
Kook de aardappelschijfjes in 5 a 7 min. in wat water met zout gaar. Laat deze goed uitlekken.

Bereidingswijze

Rangschik de aardappelschijfjes dakpansgewijs in de ovenschaal. Breng het pakje Monchou pan & oven op smaak met wat zout, peper en eventueel wat knoflook. Giet dit over de aardappelschijfjes.
Plaats de schotel gedurende 20 min. in de oven tot deze goudbruin en gaar is.

Serveertip

Te serveren met diverse soorten groenten en vlees.

Laatste reacties

marc_sierens avatar
marc_sierens 02-04-1999

Een aardappelgratin (eigenlijk gratin dauphinois) zonder room? En klaar in 20 minuten? Op mijn pagina staat ook een gratin dauphinois maar die moet wel minstens een uur in een matig warme oven. Voordeel ervan is dat het lekker smeu?g wordt en alle smaken prachtig versmolten zijn. Door de aardappelschijfjes eerst te koken onttrek je alle zetmeel eraan waardoor er geen verbinding meer mogelijk is tussen de schijfjes.

crosnek avatar
crosnek 29-03-1999

Het word ook vaak gebruikt als "appetizer". Maar je eet de schotel mee op zo lekker is dat. Overigens is er nog een recept hiervan dat nog lekkerder is, maar ik ben dat helaas kwijt. Ik heb dat recept 20 jaar geleden eens gekregen van een "prof", die aardappel gratin was subliem. Die van jouw ook hoor. Lekker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten