1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pepernoten
  5. PEPERNOTEN

PEPERNOTEN

Door: Christa_Beldman

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-11-2006

Ingrediënten


* 250 gram zelfrijzend bakmeel
* 100 gram bruine basterdsuiker
* 100 gram (room)boter
* 1 eetl. speculaaskruiden
* 1 theelepel stroop
* 1 theelepel zout
* iets water



Een oud recept wat ik weer terug vond. Blij mee, want hij was goed

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden C.

Bereidingswijze

* Alle ingrediënten in een kom doen en met een vochtige hand alles dooreen kneden tot het fijn en kruimelig is
* Beetje bij beetje water toevoegen/kneden tot er een deegbal ontstaat
* Vorm er kleine balletjes van (knikkers) en leg ze op een beboterde bakplaat; met wat afstand ertussen
* Bak de pepernoten in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten gaar
* Laat ze afkoelen en haal ze met een pannenkoekmes van het bakblik af

Serveertip


Er is veel verschil tussen speculaas- en koekkruiden. Het wordt vaak onder dezelfde noemer verkocht maar sinds ik echte speculaaskruiden gebruik is alles veel lekkerder.
Ik gebruik de speculaaskruiden van Jacob Hooy (reformhuis)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Christa_Beldman
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top