Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Mossels in saffraan-pieterseliesaus

Mossels in saffraan-pieterseliesaus

Door: jacoba_b

  • Afrikaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-11-2006

Ingrediënten 4 personen


4 plakjes bladerdeeg
1 ei
1 envelopje saffraan of 1 theel. saffraan- of paprikapoeder
1 ui
250 ml droge witte wijn
3 eetl. gehakte peterselie
(vers of diepvries)
1 kg mosselen
1/2 theel. kerriepoeder
125 ml kookroom (Melkan)



Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het deeg ontdooien. Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet deze licht in. Snijd het bladerdeeg diagonaal in vieren en leg de plakjes op de bakplaat. Klop het ei los en strijk dit over het deeg. Bak het bladerdeeg in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin. Week de saffraandraadjes in warm water. Pel de ui en snipper deze.

Bereidingswijze

Breng de wijn met ui en de helft van de peterselie in een ruime pan aan de kook. Controleer de mosselen en verwijder de exemplaren die na een stevige tik op het aanrecht niet sluiten. Voeg de mosselen toe en kook ze ca. 5 minuten tot ze open zijn. Schep de gare mosselen uit de pan. Voeg de kerriepoeder aan het kookvocht toe en kook dit tot de helft in. Voeg de kookroom toe en kook dit in tot de saus licht bindt. Haal intussen de gare mosselen uit de schelp. Zeef de saus en voeg de saffraan en de rest van de peterselie toe. Verwarm de mosselen in de saus. Serveer ze in schaaltjes en steek de bladerdeegkoekjes erin.

Bron

Boodschappen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top