Zalmtartaar met rucolaolie

  • Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 29-11-2006
  • Zalmtartaar met rucolaolie

    Zalmtartaar met rucolaolie

    Zalmtartaar met rucolaolie


Een heerlijk voorgerecht als je voor een aantal mensen moet koken.
Erg goed van te voren te maken!!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
25 g rucolasla

200 ml olijfolie

500 g zalmhaasjes

300 g gerookte zalm

1 citroen

200 ml crème fraîche

1/2 zakje verse bieslook (a 25 g), fijngesneden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine

open ringvorm (doorsnede ca. 8 cm)

snijplank

mes

lepel

Bereidingswijze

Rucola van dikste stelen ontdoen en in keukenmachine fijnmalen.
Terwijl machine draait, olie in dun straaltje erbij schenken.
Rucolaolie op kamertemperatuur minimaal 1 uur wegzetten, daarna met zout op smaak brengen.

Zalmhaas en gerookte zalm in blokjes snijden.
Van citroen 8 dunne partjes snijden, rest uitpersen.
Beide soorten zalm met citroensap, crème fraîche en driekwart van bieslook mengen.
Zalmmengsel afdekken en tot gebruik gekoeld bewaren.

Ringvorm telkens op bord zetten en met 1/8 deel van zalmmengsel vullen.
Zalmmengsel met achterkant van lepel goed aandrukken.
Ringvorm verwijderen.
Partje citroen op zalmtartaar leggen.
Zo alle borden opmaken.
Rucolaolie om zalmtartaar druppelen.
Rest van bieslook erover strooien.

Bron

www.ah.nl

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 05-04-2021

Heerlijke verwennerij!! Bedankt!

irmalaha avatar
irmalaha 21-12-2014

Ik wil dit recept gaan maken als voorgerecht, lijkt mij erg lekker.

Iris0303 avatar
Iris0303 30-07-2011

superlekker!! Dank je wel voor het recept. De hele tafel heeft het tot het laatste restje opgegeten.

caroca avatar
caroca 09-08-2009

Dit lijkt mij een lekker recept, neem het mee!

felixnies avatar
felixnies 12-02-2009

ik heb het zalmmengels licht met zeezout en peper gemengd. Erg lekker.

kimbaminou avatar
kimbaminou 20-05-2008

Lijkt me lekker. Neem ik graag mee.

elsa_h avatar
elsa_h 29-11-2006

deze heb ik meegenomen,lijkt me erg lekker gr Yvonne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten