Krabgratin
- Belgisch, Voorgerecht
- 20-30 min.
Makkelijk, warm en feestelijk voorgerecht, dat in de smaak zal vallen
Ingrediënten 4 personen
-2 blikken krabvlees van 200 g-3 eieren, hardgekookt en gepeld
-1 dessertl mosterd
-75 g boter
-3 eetl sherry of droge witte wijn
-2 eetl peterselie, fijngeknipt
-120 ml room
-2 lente-uitjes, fijngesneden
-paneermeel
-cayennepeper
Benodigdheden
4 ovenschaaltjes of 4 lege st jacobsschelpenVoorbereiding
-Oven voorverwarmen op 180°.
-Verbrokkel het krabvlees in grote stukjes en verwijder de onzuiverheden
- Plet in een andere kom de eierdooiers met een vork.
-Voeg mosterd, 50 g boter en een beetje cayennepeper toe en roer tot pasta.
-Roer er de sherry en peterselie door.
-Snijd het eiwit fijn en voeg het bij de pasta met de room en lente-uitjes.
Bereidingswijze
-Voeg nu het krabvlees toe en kruid met peper en zout.
-Verdeel over 4 ingevette ovenschaaltjes of lege st-Jacobsschelpen.
-Bestrooi met paneermeel en verdeel de resterende boter in klontjes erover.
-Plaats ongeveer 20 min in de oven zodat het goed heet en goudbruin is.
Serveertip
Versier eventueel met een sprietje bieslook en een takje peterselie