Krabgratin

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.

Makkelijk, warm en feestelijk voorgerecht, dat in de smaak zal vallen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-2 blikken krabvlees van 200 g
-3 eieren, hardgekookt en gepeld
-1 dessertl mosterd
-75 g boter
-3 eetl sherry of droge witte wijn
-2 eetl peterselie, fijngeknipt
-120 ml room
-2 lente-uitjes, fijngesneden
-paneermeel
-cayennepeper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 ovenschaaltjes of 4 lege st jacobsschelpen

Voorbereiding

-Oven voorverwarmen op 180°.
-Verbrokkel het krabvlees in grote stukjes en verwijder de onzuiverheden
- Plet in een andere kom de eierdooiers met een vork.
-Voeg mosterd, 50 g boter en een beetje cayennepeper toe en roer tot pasta.
-Roer er de sherry en peterselie door.
-Snijd het eiwit fijn en voeg het bij de pasta met de room en lente-uitjes.

Bereidingswijze

-Voeg nu het krabvlees toe en kruid met peper en zout.
-Verdeel over 4 ingevette ovenschaaltjes of lege st-Jacobsschelpen.
-Bestrooi met paneermeel en verdeel de resterende boter in klontjes erover.
-Plaats ongeveer 20 min in de oven zodat het goed heet en goudbruin is.

Serveertip

Versier eventueel met een sprietje bieslook en een takje peterselie

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten