1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Clafoutis
  6. Clafoutis

Clafoutis

  • Frans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-11-2006

Ingrediënten 6 personen


500g zoete kersen
eventueel:2-3el Kirsch
voor het beslag:75g suiker/3 eieren/125g bloem/ 1/4 tl zout/ 1/4l melk
verder(om te bestrooien):ca 2el poedersuiker
Tip:ipv kersen kan elke soort fruit worden gebruikt met een erbij passende dranksoort


Verder heb je nodig


De Clafoutis wordt in een dichte vorm gebakken.Neem dus geen springvorm want daar lekt het beslag uit.Aanrader:een quichevorm van ca 25cm.
Verder:keukenmachine of mixer,garde


Het Franse nagerecht Clafoutis komt van oorsprong uit de streken Limousin en Avergne en wordt daar altijd gemaakt met kersen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de kersen en laat ze in een zeef uitlekken.
Ontpit vervolgens de kersen.
Besprenkel de kersen met Kirsch(indien gewenst)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175graden.
vet de vorm in.Klop-in een kom-de eieren samen met de suiker schuimig.
Klop vervolgens de bloem door het suiker enei-mengsel.
Doe de melk en het zout er bij en klop door tot glad beslag is ontstaan.
Schenk een dun laagje beslag in de quichevorm:Net genoeg om de bodem mee te bedekken-ca 1/2cm;draai even met de vorm zo dat het beslag goed uitloopt.
Zet de vorm(ca 5 min)in de oven tot het beslag is gestold is-de oven hoeft hiervoor nog niet op tempperatuur te zijn.
Haal de vorm uit de oven en verdeel de kersen over het gestolde beslag.Giet de rest v d beslag over de kersen en bak de Clafoutis als de oven op temperatuur is,in het midden v d oven ca 40-50mingaar en goudbruin(een mes dat er in het midden in gestoken wordt,moet er schoon uitkomen(bak zo nodig wat langer).

Serveertip

Laat de clafoutis buiten de oven tot lauw afkoelen en bestrooi de clafoutis vlak voor het serveren met poedersuiker

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jzachariasse


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jzachariasse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top