1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Hazenrugfilet

Hazenrugfilet

Door: thea_g

  • Frans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2006

Ingrediënten 6 personen


4 hazenrugfilets - 1 prei - 1 eiwit - een eetlepel pistachenoten - 100 gram ontbijtspek - roomboter

Voor de saus:
1 pot wildfond (of zelfgemaakte wildfond) - 300 gram cranberry's - 1 eetlepel honing - 2 eetlepels kastanjepuree - een glas rode wijn.


Verder heb je nodig


Keukenmachine - keukentouw - braadslede


Als voorgerecht voor 6 personen, als hoofdgerecht voor 4 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de prei in de lengte open en blancheer het preiblad. Snel afkoelen in ijswater. Dep de bladeren droog. Leg plakjes ontbijtspek dakpansgewijs uit zodat een rechthoek ontstaat, ongeveer zo lang als de filets. Leg de prei op het spek. Maak de pistachenoten fijn in de keukenmachine. Doe zout, peper en fijngemaakte pistachenoten in het eiwit en haal de filets er door.Leg de filets om en om, dikke kant tegen de dunne kant, op de prei en rol stevig op in spek en prei. Zet de rol op een paar plaatsen vast met keukentouw. Bak de rol in roomboter stevig bruin en laat de filet nagaren in een oven op 80 graden, zo'n 10 minuten.
Voor de saus: Bak 300 gram cranberry's in boter. Voeg een eetlepel honing toe, twee eetlepels kastanjepuree, en een glas goede rode wijn. Voeg fond toe en laat vijf tot tien minuten inkoken.

Serveertip

Snij de rol in plakjes voor je de touwtjes verwijderd en serveer met een beetje puree en de saus. (Ook lekker met rode kool)

Bron

Weekeindbijlage de Telegraaf/Felix Wilbrink



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top