1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Antwerpse kalfslapjes

Antwerpse kalfslapjes

Door: marcdepester

  • Belgisch, Streekgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2006

Ingrediënten 4 personen


-4 kalfslapjes
-Bloem
-4 dunne witte toastboterhammen
-200 g hopscheuten (buiten het seizoen ter vervangen door geblancheerde en in julienne gesneden schorseneer of door sojascheuten)
-1 glas droge witte wijn
-1 eetlepel room
-1 eetlepel bruine kalfsjus
-Boter
-Peper en zout



Dit is een subliem recept van Marc Paesbrugghe

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Kruid de kalfslapjes met peper en zout en haal lichtjes door de bloem.
-Bak ze krokant in boter.
-Neem ze uit de pan en houd warm.

Bereidingswijze

- Deglaceer de pan met wijn en jus.
-Kook even in en breng op smaak met peper en zout.
-Monteer met boter.
- Rooster de boterhammen en beleg ze met het vlees.
-Kook de hopscheutjes beetgaar en schep ze even om met een lepel room, kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Serveertip

- Serveer het kalfsvlees op toast met de hopscheutjes en geef er bij voorkeur gebakken aardappeltjes bij



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top