rijstevlaai

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2006

met deegbodem van koopmans

Deel dit recept

Ingrediënten
½ pak Koopmans Mix voor Brood Wit
1 dl handwarme melk
25 g boter
1 el suiker
1 ei
100 g paprijst of dessertrijst
5 dl melk
1 zakje vanillesuiker
mespuntje zout
2 eieren
50 g suiker
1 el custard
50 g boter

vlaaivorm Ø 28 cm


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Begin met de vulling. Kook de rijst in de melk met de vanillesuiker en een mespuntje zout in een pan met dikke bodem in ca. 25 minuten tot rijstebrij. Klop de eieren los en roer er de suiker en de custard door. Roer dit mengsel met de boter door de rijstebrij en laat de massa afkoelen.

Kneed van de broodmix, handwarme melk, boter, suiker en de helft van het losgeklopte ei een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, ca. 15 minuten rijzen op een warme plaats.

Verwarm de oven voor. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van ca. ø 30 cm en bekleed hiermee de ingevette vlaaivorm. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Bestrijk de rand van het deeg met de rest van het ei. Verdeel de rijstebrij over de deegbodem en bak de vlaai in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Bron

koopmans

Serveertip

oven temp 190 graden hetelucht!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

cedy avatar
cedy 28-11-2006

mmmmm jammmie neem deze ook mee groeten van cedy

grimmigbeertje avatar
grimmigbeertje 26-11-2006

heerlijk neem het mee liefs van lucy

grimmigbeertje avatar
grimmigbeertje 26-11-2006

heerlijk neem het mee liefs van lucy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten