AMANDELFONDUE

  • Internationaal, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-11-2006

Gemarineerd fruit en koekjes, gedoopt in en heerlijke amandelsaus en daarna in een dipje!
SMULLEN....

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
FONDUE: 100 g amandelspijs, 40 g witte basterdsuiker, de geraspte schil van een citroen, 2 dl witte druivensap, 125 ml crème fraîche en 1 tl maizena. GERECHTEN: 2 rijpe verse vijgen, 2 tl anijslikeur of 1 verkruimeld anijsblokje, 200 g aardbeien, 1 citroen en 1/2 zakje vanillesuiker, cake, koekjes, 100 g witte druiven, 50 g melkchocolade. DIPS: 1/2 bosje munt, 100 g pure chocolade, 50 g geschaafde amandelen, 25 g geraspte kokos.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer, mooie aardewerken schaal voor de saus.

Voorbereiding

AARDBEIEN schoonmaken, halveren en 30 min. marineren in citroensap + vanilllesuiker. VIJGEN in partjes snijden en met anijslikeur besprenkelen (of het blokje erboven verkruimelen) 30 min laten staan. DRUIVEN: melkchocolade au bain marie smelten, de druiven er half indopen en in de koelkast zetten. CAKE: in blokjes snijden en een beetje uit laten drogen. DIP 1: rasp de pure chocolade en meng met fijn geknipte munt. DIP 2: rooster amandelschaafsel + kokos in een droge koekenpan.

Bereidingswijze

FONDUE: pureer de ingredienten, rustig verwarmen in de magnetron. Aan tafel warmhouden op een rechaud.

Bron

een oude margriet

Serveertip

Lekker met een kopje koffie of voor de kinderen: een glaasje witte druivensap.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten