Visfondue

  • Nederlands,
  • 60-120 min.

SUPERFEESTELIJK!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
BOUILLON: 4 l visbouillon (blokjes), 2 cm gemberwortel, 1 stengel citroengras. ZALM: 200 g zalmfilet, 1 cm gemberwortel, 1 tentje knoflook, 5 el. sojasaus, 1 tl. sesamolie. ZEEDUIVEL: 200 zeeduivelfilet, 1/2 bosje koriander, 1 limoen, 2 el zoetzure chilisaus. VISROLLETJES: 1 winterwortel, kerriesaus, 200 g scholfilet, cocktailprikkers. GARNALENSPIESJES:8 grote garnalen, 16 broccoliroosjes, 2 el citroensap, 2 el sherry. SAUSJE 1: 1 el mierikswortelpasta, 3 el mayonaise, 1 el sherry, p en z. SAUSJE 2: 1 dl zoete sojasaus, 2 el citroensap, 1 bosuitje, 1/2 el chilisaus, 1 uitgeperst teentje knoflook. ERBIJ: taugé, bamboescheuten, bleekselderij, chinese kool, oesterzwammen en witte rijst.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
fonduepan

Voorbereiding

BOUILLON laten trekken met zn ingrediênten. Vul de fonduepan met de bouillon en houd de rest achter om bij te vullen.

Bereidingswijze

ZALM: snijd de zalm in stukjes , maak een marinade van de overige ingr. ZEEDUIVEL: in stukjes snijden en marinade maken van de overige ingr. VISROLLETJES: schaaf de wortel in lange repen , laat enkele min. blancheren. Besmeer de repen aan een kant met kerriesaus leg er een reepje scholfilet op en rol op. zet vast met een prikkertje. GARNALENSPIESJE: prik garnalen en broccoli aan een satestokje en besprenkel met citroensap en sherry. SAUSJES: meng de ingr.

Bron

een oude margriet

Serveertip

Fonduenetjes zijn erg handig

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ecureuil avatar
ecureuil

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten