1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zalmmousse

Zalmmousse

  • Nederlands, Buffet
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-11-2006

Ingrediënten 8 personen


2 blikjes (rode)zalm (ca 200 g), 125 g crème fraîche, 4 blaadjes gelatine, 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel vers citroensap, peper, zout, olie om in te vetten


Verder heb je nodig


Staafmixer


Zalmmousse
Zalmmousse

. Dit recept heb ik al heel lang, af en toe komt het weer tevoorschijn, het blijft lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de gelatine in koud water. Blikjes openmaken, sap bewaren. Evt. vel en graten verwijderen.

Bereidingswijze

Giet 1 dl zalmsap in een pannetje. Mix de zalm, voeg mayonaise, creme, ketchup, mosterd en citroensap toe. Zout en peper naar smaak. Breng het zalmsap aan de kook, los er van het vuur af de goed uitgeknepen gelatine in op. Roer dit mengsel door de zalmmassa. Schenk de mousse in een met olie ingevette vorm en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.Maak de zijkant een beetje los en stort op een mooi bord.

Serveertip

Lekker met een groene salade, asperges en toast.
TIP: In éénpersoonsvormpjes ook leuk als voorgerecht. Wikkel er dan als garnering een reep gerookte zalm omheen, garneer o.a. met een schijfje citroen.

Bron

?



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top