Biscuitdeeg

  • Italiaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-11-2006

Dit is het standaardrecept van sponge ofwel biscuitdeeg dat in heel Italie wordt gebruikt.

Deel dit recept

Ingrediënten
-10 grote biologische eieren,gesplitst.
-300 gram tafelsuiker.
-2 theelepels vanillesuiker of 3 a 4 druppels vanille-extract.
-zeer fijn geraspte schil van een citroen(zonder waslaagje)-
-250 gram bloem.
-een snufje zeezout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-Oven op 180 graden.
-rond bakblik met een doorsnede van 25 cm.
-bakpapier.
-2 kommen.
-garde als je met de hand klopt of mixer.
-zeef.
-een grote metalen lepel.
-taartrooster.

Voorbereiding

-Verwarm de oven voor op 180 graden.
-Bekleed het bakblik met bakpapier en vet het in.

Bereidingswijze

-Klop de eierdooiers en de suiker tot ze licht en romig mengsel dat in volume verdrievoudigd is.
-Voeg er dan de vanillesuiker ,of vanille-extract en de ciroenrasp aan toe.
-In een aparte kom klop je de eiwitten tot ze licht en luchtig zijn.
-_Schep met een grote metalen lepel voorzichtig door het eimengsel.
-Zeef de bloem en het zout boven het mengsel en spatel met een grote metalen lepel voorzichtig alles door elkaar.
-Neem er de tijd voor en spatel tot alles goed gemangd is.
-Schep het mengsel in een bakblik en bak het gedurende 25 minuten in de oven.
-Het moet veerkrachtig aanvolen als je er met je vinger op drukt en het deeg een beetje van de zijkant is losgekomen.
-Laat iets afkoelen en keer het om op een taartrooster.
-Bestrooi met fijne tafelsuiker terwijl het nog warm is,dat geeft een lekker krokant effect.

Bron

Lieve Francesca.

Serveertip

-Traditioneel kun je deze taart horinzontaal in 3 of 4 lagen snijden met ertussen in romige banketbakkersroom.
-Of snij het horizontaal door en smeer er een laag zelfgemaakte jam tussen.Bestuif bovenop met poedersuiker.
-Of doorsnijden en slagroom met aardbeien ertussen.....
-Voor chocoladetaart vervang je een kwart van de bloem door cacao,laat dan wel de citroenschil weg.
-Je kan dit biscuitdeeg ook in plaats van lange vingers voor tiamisu gebruiken.Laat het een nacht uitdrogen zodat je het in repen kan snijden,die je dan in een mengsel van koffie en likeur drenkt..
-Mmmmmmmm!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

elmsie avatar
elmsie 15-02-2013

Hey Heb gisteren je recept uitgeprobeerd. Hij zag er super mooi uit toen ik hem uit de oven haalde... Alleen toen ik hem wilde gaan opmaken bleek hij vanbinnen niet gaar te zijn. Volgende keer maar wat langer in de oven...

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 17-10-2012

Aan Danielle.Ik heb het recept aangepast.Dank dat je dit even liet weten.Groetjes,lut.

Danielle_89 avatar
Danielle_89 12-10-2012

Ik heb dit recept uitgeprobeerd, helaas is hij niet goed gerezen en na het afkoelen zakte hij ook weer in. De eiwitten maakte het beslag wel luchtig, maar ik heb blijkbaar toch wat fout gedaan. Iemand tips om het biscuit wel luchtig en "gerezen" te krijgen (zonder dat het inzakt)?

rammleaf avatar
rammleaf 20-09-2008

mijn tip: haal een pak Buys Zoenen en haal de wafeltjes eraf. Prak de Zoenen met chocola en al door elkaar, en smeer het zoenen-prakje tussen de twee lagen. Echt lekker en heel verassend! (je kan de wafeltjes als decoratie gebruiken) Dit is een heel handig recept, je kan er bijna alles mee! groetjes, Lotte

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten