POOLSE ZUURKOOL

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Gort en appels bepalen de aparte smaak van dit complete eenpansgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grote varkenskoteletten - 3 e olie - 3 grofgesneden uien - 3 teentjes knoflook, fijn - peper - zout - 4 e vluchtkokende gort - 1 grote laurierblad - 700 g in stukken gesneden aardappelen - 3 in blokjes gesneden appels - 1 t komijn of kummelzaadjes - 400 g zuurkool - aromat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Ontbeen de koteletten, maar bewaar de botjes. (of vraag jou slager om het te doen) 2. Verdeel elk kotelet in twee en bak ze met botjes aan in olie tot mooi van kleur. 3. Voeg de ui met knoflook toe en laat glazig word en strooi er zout en peper op het vlees. 4. Schenk 600 ml koken water in de pan en voeg gort eraan toe. 5. Voeg het laurierblad, aardappels en appels toe. 6. Strooi er nu na smaak zout en komijn of kummelzaadjes op. 7. Laat de inhoud 20 minuten koken en let erop dat er genoeg kooknat aanwezig is. 8. Stoof nu de zuurkool twintig minuten mee. 9. Neem de laurierblad en beentjes uit de pan. 10. Schep alles goed door en voeg aromat en peper en eventueel zout erbij na smaak.

Serveertip





serveer in diepe borden

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar
deonart

Doorsturen

Home Recepten