1 1/2 dl Turkse yoghurt
1 teentje knoflook, gepeld
1/2 tl gemalen komijn
peper, zout
2 el verse munt, fijngehakt
1 kg kruimig kokende aardappelen (eigenheimers), geschild
2 scharreleieren
2 sjalotten, gesnipperd
2 el tarwebloem
3 el olijfolie traditioneel
Bron: www.C1000.nl
Klop een sausje van de yoghurt, de uitgeperste knoflook, de komijn, peper en zout naar smaak en de munt.
Rasp de aardappelen grof en schep er de eieren, de sjalot en de bloem door. Verhit telkens een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak kleine koekjes van het aardappelmengsel.
Houd ze warm in de oven (175 °C). Serveer de aardappelkoekjes met de yoghurtsaus. Lekker met pittige gehaktballetjes en roergebakken andijvie.
sharktales 03-03-2007
Ik heb de aardappelkoekjes gemaakt en vond ze erg lekker. Echter de Yoghurtsaus heb ik er niet bij gebruikt. Dat durfde ik niet aan. Misschien wel lekker voor een volgende keer.
Groetjes Ria
ecureuil 15-02-2007
kende het recept al, dus de knolselderie versie getest. Zeker aan te raden!
hasip 10-02-2007
ja lekker !
weet je wat ook kan ?
half aardappel en half knolselder nemen als je daar tenminste van houdt .
mooie recepten ook hier .
groet !
henk .
pwiggers 07-02-2007
Hoi Bettie,
Deze aardappelkoekjes ken ik al van vroeger. Mijn moeder kwam uit Duitsland en noemde ze Kartoffelpuffer. Ze zijn heerlijk dat kan ik verzekeren. De saus kende ik nog niet, dus toch nog een keertje maken met jouw saus. Bedankt, Petra
bezemsteeltje 07-02-2007
Hoi!
Neem dit recept van je mee.
Bedankt,Lut.