1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Koreaanse keuken
  5. Gebakken Mosselen uit Korea

Gebakken Mosselen uit Korea

Door: marcdepester

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-11-2006

Ingrediënten 4 personen


-700g mosselen met schelp
-1/2 ui
-1 stengel lente-ui
-4 teentjes look
-3 droge chili pepers
-1 eetlepel hete chili peper olie (u kan deze chilipepr olie ook zelf maken: doe 3 gedroogde hete chili pepers in olie en wok tot de olie een sterke rode kleur krijgt. Zorg ervoor dat de pepers niet aanbakken!)
-125 ml mosselen kooknat
Kruiderijen :

-2 eetlepels hete chinese chili saus
-2 eetlepels hete chili peper poeder
-2 eetlepels suiker
-1 eetlepel sherry of chinese wijn
-1 eetlepel soya saus
-1/3 theelepel gember poeder
-1/2 eetlepel sesam olie
-zwarte peper naar smaak


Verder heb je nodig


-Gebruik alleen goed gesloten mosselen.
-Tik even tegen de geopende mosselen; indien de mosselen niet sluiten, gooit u de mossel weg.


Mosselen uit de wok, lekker en super pittig !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


-Was de mosselen onder stromend koud water en verwijder de "baarden": alles wat op draden lijkt en aan de mossel hangt.
-Schrob alle onzuiverheden van de schelp (want we serveren de mosselen in de schelp op het bord)
-Neem een grote pot, doe er de mosselen in, voeg water toe tot de mosselen onder staan en kook de mosselen tot ze openen. (kook niet langer, anders worden de mosselen taai en rubberachtig)
-Neem de mosselen uit de pot en bewaar 125 ml kookvocht voor de saus.
-Snij de ui, look en lente-ui zeer fijn.
-Hak de droge chili pepers in zeer kleine stukjes.
-Meng alle ingredienten van de "kruiderij" : hete chili peper poeder, chinese chili saus, suiker, wijn en soya saus en zet apart.

Bereidingswijze

-Doe in een wok of grote pan de chili peper olie.
-Verwarm en voeg de ui, lente-ui, knoflook en gember toe onder voortdurend roeren.
- Als de olie aromatisch wordt voegt u het kruiderij-sausje toe en roerbak een beetje langer.
-Voeg dan het mosselkookvocht en de mosselen in de schelp toe.
-Roer zeer goed om zodat de saus gelijkmatig over de mosselen wordt verdeeld.
-Sprenkel peper en sesam olie over de mosselen en dien op.

Serveertip

Meteen serveren



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top