Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bitterballen

Bitterballen

Door: pruijs01

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-11-2006

Ingrediënten 8 personen


350 gr kalfsvlees,100 gr bloem.50 gr margarine,1 pakje kalfsoep van honig,half ltr water.bosje petersely,peper,nootmuskaat parneermeel, geconsentreerde citroen sap en 4 eieren.


Verder heb je nodig


Snelkoopan, fijne zeef,vriezer en platte schaal.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees in snelkookpan op zetten met iets meer als een half liter water onder druk 40 min koken,kookvocht opvangen in maatbeker.vlees dwars op de draad fijn snijden en petersely klein hakken.Pakje kalfssoep zeven en mengen met de bloem.In een pan de margarine smelten tot dat schuim er af is. Het mengsel van bloen en soep toevoegen en al roerend op een laag vuur tot een korrelachtige massa ontstaat langzaam de half liter kookvocht toevoegen en al roerende met een vork of garde tot binding laten komen.Voeg fijn gesneden vlees toe en daarna de petersely .peper.nootmuskaat en enkele druppels citroensap naar smaak toe.De verkregen regout op een platte schaal uitsmeren en af laten koelen.Na afkoeling mag deze schaal afgedekt met alluminium folie in de koelkast tot de volgende dag eventueel.Vervolgens de eieren ontdoen van de dooier in een diep bord met wat water mengen,van de regout een bal draaien door de parneelmeel rollen na rondom het eiwit nogmaals door de parneelmeel rollen en vervolgens op een platte schaal plaatsen.de ongeveer de 40 ballen op de schaal invriezen en na invriezen in zakjes doen en in de vriezer bewaren.

Bereidingswijze

`De bevroren ballen in portie van ca 10 stuks frituren op 180 gr gedurende 5 a 6 minuten.

Serveertip

Op schaaltje met een garnering van petersely takjes serveren bij de borrel.Kan ook heel goed bij brood met een kopje koffie.

Bron

Familie



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pruijs01
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top