Tajine van gehaktballetjes met gepocheerde eieren

  • Marokkaans,
  • 20-30 min.

AL BIJ HET LEZEN VAN DIT RECEPT WAS IK VERKOCHT

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • meng het gehakt met ui, zout,peper,1 el peterselie,1 el koriander en draai er kleine balletjes van
  • zet de tajine op de vlamverdeler en doe in de schaal de olie,de tomaten met sap(prak de tomaten fijn),uitgeperste knoflook teentjes,paprikapoeder,komijn,kaneel,zout,peper en de rest van de koriander en peterselie
  • als de saus pruttelt voeg dan de gehaktballetjes toe en schep ze door de saus
  • zet de deksel op de schaal en laat de balletjes in ca 10 min. gaar worden
  • neem de deksel van de schaal en maak 4 holletjes tussen de gehaktballetjes en breek daar de eieren in
  • zet de deksel terug en kijk na ca. 5 min. of het eiwit is gestold en de dooier nog vloeibaar is,mocht dit niet zo zijn dan nog iets langer

Bron

margriet streep-je-slank

Serveertip

lekker met marokkaans brood en bloemkool.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kramer1274 avatar
kramer1274

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten