1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto

Risotto

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-11-2006

Ingrediënten 4 personen


2el olie,1ui gesnipperd,2 teentjes knoflook gesnipperd,1tl tijm,pak risottorijst,150ml rode wijn,1 liter kippenbouillon(tablet),250g kastanjechampignons schoongeborsteld,50g boter,100g parmazaanse kaas,peper en zout.


Verder heb je nodig


Ruime pan voor de risotto.Pan voor de champignons.


Heerlijke echte italiaanse risotto

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui snijden in kleine stukjes,knoflook in stukjes snijden,champignons schoonborstelen en in grove stukjes snijden.

Bereidingswijze

Maak de bouillon blokjes fijn met een lepel en giet daarbij 1 liter WARM water bij,meng dit en klaar is de bouillon.Doe in een verwarmde pan een eetlepel olie en fruit het ui en knoflook tot het glazig is,niet al te hoog vuur.Doe de tijm en voeg het pak rijst erbij doe alles door elkaar.Voeg de wijn erbij als de korrels glanzen.Roer constant in de pan.Als de wijn is opgenomen kun je een beetje bouillon erbij doen,wanneer de bouillon opgenomen is kun je dit herhalen tot de bouillon op is.Doe in de tussentijd in een warme pan 1 eetlepel olie en bak de paddestoelen 5 minuten op hoog vuur.Roer dit in de risotto als u nog 1 keer bouillon moet toevoegen.Doe de pan op laag vuur en roer de boter en kaas erdoor breng het geheel op smaak met zout en peper.Serveer de risotto direct wanneer hij klaar is ivm snel afkoelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van titinastorm


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van titinastorm
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top