Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofpeertjes
  6. stoofpeertjes

stoofpeertjes

Door: marjonlin

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-11-2006

Ingrediënten 4 personen


8 stoofpeertjes met steeltje, 1 fles witte wijn ( onze voorkeur gaat uit naar een halfdroge wijn )100 gr geleisuiker, 1 citroen, 1 vanille stokje en 1 kaneelstokje



Een heerlijk nagerecht voor in de herfst en winterperiode. Niet te zoet.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de peertjes vanaf het steeltje naar beneden met een dunschiller. Verwijder het klokhuis met een appelboor. De peren blijven nu mooi rechtop staan. Zet de peertjes in een pannetje en voeg de wijn en suiker toe en zorg ervoor dat de peren onderstaan.Boen de citroen schoon en schil deze met een dunschiller. Voeg de schilletjes bij de peren. Halveer de citroen en pers deze. Voeg het sap bij de peren. Snijd het vanille stokje open en leg het er samen met het kaneelstokje bij het perenmengsel.

Bereidingswijze

Breng de peertjes zachtjes aan de kook en laat ze daarna zachtjes garen. Zorg dat de peertjes onder het vocht blijven.Prik na ongeveer een half uurtje om te kijken of de peertjes al gaar zijn. Zijn ze nog niet gaar iets langer laten op staan.

Serveertip

Serveer de peertjes eens bv in een weckpot.
Wil je rode stoofpeertjes voeg dan ipv witte wijn rode wijn of bessensap toe.
Peertjes wecken????????????????????
Stop de peertjes naast elkaar 3-5 cm onder de rand in een weckpot. Giet het stoofvocht in de weckpot zodat de peertjes net onder staan. Sluit de weckpot af en zet deze in een pan water tegen de kook aan. Zorg ervoor dat het waterniveau in de pan gelijk is aan het perenvocht in de pot. Verwarm de pot ca 40 minuten en laat hem daarna afkoelen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjonlin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top