Rucolasalade met avocado en gerookte kip

  • Internationaal, Salade
  • 0-10 min.

Echt een heerlijke salade die ook nog eens snel klaar is. Lekker als voorgerecht of als complete maaltijd (zie serveertips).

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 zakje rucola * 2 lente-uitjes * 1 gerookte kipfilet * 1 avocado * 1/2 komkommer * verse bieslook * klein bekertje crème fraîche * pijnboompitten * versgemalen (zwarte) peper * (zee)zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schaal of kom, lepel, mes, snijplank.

Voorbereiding

Ontdoe de avocado van de schil en de pit. Snijd de lente-uitjes in ringetjes, snijd de gerookte kipfilet en avocado in blokjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd de komkommerhelften vervolgens in plakjes.

Bereidingswijze

Doe de rucola in een grote schaal of kom. Voeg de gesneden lente-uitjes, gerookte kip, avocado en komkommer toe. Knip een bosje bieslooksprietjes boven de salade in kleine stukjes. Roer ca. 2 eetlepels crème fraîche door de salade. Voeg wat pijnboompitten toe en breng de salade op smaak met (versgemalen) peper en zout.

Bron

www.born2cook.nl

Serveertip

Juist zin in een maaltijdsalade? Schep (enigszins afgekoelde) gekookte pasta (fusilli) door de salade en voeg bijvoorbeeld een klein blikje maïs toe. Serveer met stokbrood of ciabatta uit de oven.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

saskia_borst avatar
saskia_borst

Doorsturen

Home Recepten