CRACKERS
- Internationaal, Bijgerecht
- 20-30 min.
eigen foto..Zelfgemaakt! Leuk om te maken, snel klaar en veel lekkerder!
Voorbereiding
oven voorverwarmen op 200°C,hete lucht. Ovenplaat bekleden met bakpapier.
Bereidingswijze
meng meel, suiker en zout, voeg de kleingesneden boter toe en meng snel tot een kruimelig deeg, voeg de melk toe, beetje bij beetje, en meng tot een niet-klevend soepel deeg. Vooral niet te veel met de handen aanraken, het moet koel blijven. (Als je een keukenmachine bezit met een kom met mes onderin, zie foto, is dat ideaal, gaat heel snel) Deeg in tweeen verdelen, werkt makkelijker, en op een met meel bestoven werkblad uitrollen tot een lap van 2 mm. dik.
Met een pizzasnijder vierkantjes snijden van 4 x4 cm en op het bakblik leggen. Met een vork hier en daar inprikken. 10 min bakken , halverwege keren.
Serveertip
Vers natuurlijk het lekkerst, bij (franse) kaas, paté, of zelfgemaakte smeerseltjes..
In afgesloten trommel goed te bewaren, wel even oppiepen in de oven voor gebruik.