1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Aioli
  5. Aioli

Aioli

  • Frans, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-11-2006

Ingrediënten 4 personen


2 teentjes knoflook 1 kleine eierdooier peper en zout halve dl olijfolie 1 dl slaolie



Voor Aioli mag je me wakker maken. Helemaal als die zelf gemaakt is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pers de teentjes knoflook door de knijper in een vijzel en roer de eierdooier erdoor,tot de saus bindt. Kruid met peper en zout en meng, onder voortdurend roeren, beide soorten olie in een dunne straal erdoor tot u een dikke mayonaise krijt. Zorg dat de olie en eierdooier op kamertemperatuur zijn, zodat de saus meteen goed is. Garneer met fijne plakjes knoflook om de saus meteen te herkennen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top