1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hete bliksem
  6. Hete bliksem

Hete bliksem

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-2006

Ingrediënten


1kg aardappels/1kg Elstar appels/200g roomboter/2 uien/300g schouderkarbonade/100g achterham(haal die eens van de slager)/1 (kunst)darm(vraag uw slager)/2 sneetjes brood/2 eieren/1 mespunt kruidnagelpoeder/1el bloem/1dl melk/3el kruiden/peper en zout



Uit de oud-Hollandse keuken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1.De aardappels schillen en koken,afgieten en heel laten.
2.De appels wassen en in stukken snijden,klokhuis eruit en 10 minuten poffen in de oven op 150 graden.

Bereidingswijze

3.de uien in de gesmolten boter glazig bakken en met de gepofte appels mengen door de appels.Eventueel rozijnen toevoegen.
4.Draai de ham en het vlees fijn,samen met het brood.Laat het rusten in de koelkast.
5.Voeg de rest bvan de ingredienten samen in een grote kom en meng het vlees erbij;goed roeren tot een gladde massa.
6De darm afvullen en afbinden met touw.
7.10minuten in water van 70 graden laten wellen en hierin laten afkoelen.
In een grillpan mooi grilleren,en serveren met hete bliksem



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jzachariasse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jzachariasse
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top