1. Home
  2. Recepten
  3. Schapenkaas
  4. Preiterrine die heerlijk is bij een uitgebreid etentje

Preiterrine die heerlijk is bij een uitgebreid etentje

  • Frans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-2006

Ingrediënten 6 personen


1200 gram prei zout en peper2 sneetjes oud wittebrood zonder korst (50 gram achtste liter slagroom 4 eieren 4 el. gesnipperde peterselie 100 gr geraspte Hollandse schapenkaas < nootmuskaat boter voor het invetten



Een prachtig mooi bijgerecht en heel leuk om te maken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voorMaak intussen de prei schoon en snijd het witte en lichtgroene deel in smalle ringen. Kook de prei in 3-5 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout. Laat de prei goed uitlekken in een vergiet. Verkruimel intussen het brood in een foodpressor en week de kruimels in de slagroom. Klop in een grote kom de eieren los met het slagroommengsel: roer de preiringen , de kaas en de peterselie erdoor en breng het geheel pittig op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Beboter een cakevorm (inhoud ca 1 liter). Schenk het preimengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de preiterrine in het midden van de oven in ca 30 minuten gaar (een prikker moet er schoon uitkomen). Stort de terrine op een platte schaal en snijd hem in plakken.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top