
16 grote garnalen (scampies) gepeld 1 tl olijfolie 1 tl knoflook, gehakt halve kleine ui, in ringen 1-2 tl chili olie 3 bosuitjes, in stukjes van 2.5 cm gehakt VOOR DE KARAMELSAUS 125 gr bruine suiker 50 ml thaise vissaus (nam pla) 125 ml water
Niet alleen lekker,maar ook een plaatje om te zien
Maak eerst de karamelsaus. Meng alle ingrediënten voor de saus in een pannetje. Verhit de pan en breng langzaam aan de kook. Laat zachtjes koken tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur Verhit de olijfolie in een wok tot de damp er vanaf slaat. Roerbak hierin de knoflook met de ui goudbruin. Voeg garnalen, 2 el van de karamelsaus en de chili-olie toe. Kook e saus in circa 1 minuut zover in dat de garnalen nog net bedekt zijn. Voeg de bosuitjes toe en roerbak het geheel nog circa 30 seconden. Serveer de garnalen met de rest van de saus.
Cecileg 27-12-2015
In een woord heerlijk! Dit ga ik vaker als amuse maken, was een groot succes. Lieve groet Cecile
Epske1 28-12-2011
lijkt me heerlijk, ik neem `m mee, dank je!
kicuis 22-07-2008
Dank Marianne, lijkt me erg lekker.
Groetjes, Ineke
orphan 26-11-2006
Mmmm, lekker lijkt me dit. Ik krijg binnenkort vrienden op bezoek voor wie ik dit wil maken. Ik neem het receot mee, bedankt.
aurora_borealis 20-11-2006
Loek en Ruben zijn gek op garnaalgerechten, vooral de aziatische!
Deze lijkt me heerlijk voor hen!
Dus neem ik mee!
Liefs, Maya