1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Amuse van gekarameliseerde scampies

Amuse van gekarameliseerde scampies

Door: marianneoud

  • Frans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-2006

Ingrediënten 12 personen


16 grote garnalen (scampies) gepeld 1 tl olijfolie 1 tl knoflook, gehakt halve kleine ui, in ringen 1-2 tl chili olie 3 bosuitjes, in stukjes van 2.5 cm gehakt VOOR DE KARAMELSAUS 125 gr bruine suiker 50 ml thaise vissaus (nam pla) 125 ml water


Amuse van gekarameliseerde scampies
Amuse van gekarameliseerde scampies

Niet alleen lekker,maar ook een plaatje om te zien

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak eerst de karamelsaus. Meng alle ingrediënten voor de saus in een pannetje. Verhit de pan en breng langzaam aan de kook. Laat zachtjes koken tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur Verhit de olijfolie in een wok tot de damp er vanaf slaat. Roerbak hierin de knoflook met de ui goudbruin. Voeg garnalen, 2 el van de karamelsaus en de chili-olie toe. Kook e saus in circa 1 minuut zover in dat de garnalen nog net bedekt zijn. Voeg de bosuitjes toe en roerbak het geheel nog circa 30 seconden. Serveer de garnalen met de rest van de saus.



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top