1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Amuse van kalkoenfilet met mango en portsaus

Amuse van kalkoenfilet met mango en portsaus

Door: marianneoud

  • Frans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-11-2006

Een prachtige amuses, geserveerd in een leuk klein pannetje, bakje of op lepel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten



Bereidingswijze

  • Bestrooi de kalkoenfilet met peper en zout en bak in 1 el olie rondom bruin. Gaar de filet vervolgens 15 minuten in een oven rond 180 graden.
  • Kook e fond en port in tot 1 dl
  • Schil de mango en snij er met een kaasschaaf dunne plakjes van. Snij de plakjes in dunne reepjes.
  • Bak de mango ongeveer 2 minuten in 1 el olie met de gembersiroop.
  • Roer de boter met een garde door de portsaus. Breng op smaak met peper en zout en laat niet meer koken.
  • Snij de kalkoenfilet in dunne plakken. Verdeel de gebakken mango over ca 12 bordjes/pannetjes, leg een paar plakjes kalkoen erop en schep de saus eromheen.

Bron

Atlas



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top