Amuse van kalkoenfilet met mango en portsaus

  • Frans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-11-2006

Een prachtige amuses, geserveerd in een leuk klein pannetje, bakje of op lepel.
′http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20061118022011.jpg′

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 200 gr kalkoenfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1.5 dl kalfsfond
  • 1.5 dl port
  • 1 mango, niet te rijp
  • 1 el gembersiroop
  • 3 el boter
  • peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Bestrooi de kalkoenfilet met peper en zout en bak in 1 el olie rondom bruin. Gaar de filet vervolgens 15 minuten in een oven rond 180 graden.
  • Kook e fond en port in tot 1 dl
  • Schil de mango en snij er met een kaasschaaf dunne plakjes van. Snij de plakjes in dunne reepjes.
  • Bak de mango ongeveer 2 minuten in 1 el olie met de gembersiroop.
  • Roer de boter met een garde door de portsaus. Breng op smaak met peper en zout en laat niet meer koken.
  • Snij de kalkoenfilet in dunne plakken. Verdeel de gebakken mango over ca 12 bordjes/pannetjes, leg een paar plakjes kalkoen erop en schep de saus eromheen.

Bron

Atlas

Laatste reacties

RomyKenter avatar
RomyKenter 04-12-2011

Er staart- in een oven rond 18- graden.- Dat moet zeker 180 graden zijn toch?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten