1. Home
  2. Recepten
  3. HERMAN

HERMAN

  •  , Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-11-2006

Ingrediënten


STARTERSBENODIGHEDEN.
200 ml. melk op kamertemperatuur.
5 gr. droge gist.
200 gr. suiker.
125 gr. bloem.


Verder heb je nodig


Houten pollepel.


Dit recept is het startersdeeg van brood Herman,die als een soort kettingbrief kunt doorgeven.
LEUK OM TE DOEN LEUK OM TE KRIJGEN.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Geduld.

Bereidingswijze

DAG 1,2 EN 3:
Roer dit deegmengsel ca. 2 maal per dag met een houten pollepel goe door.
Schone theedoek erover en op een warme plaats wegzetten.
DAG 4:
Herman moet gevoed worden met:
150 gr. suiker.
125 gr. bloem.
250 ml. melk op kamertemperatuur.
Dit mengsel goed roeren met een houten pollepel en met een schone theedoek op een warme plaats wegzetten.
DAG 5,6,7 EN 8:
Roer het deegmengsel ca. 2 x per dag goed door met een houten pollepel en met een schone theedoek erover op een warme plaats wegzetten.
DAG 9:
Herman moet weer gevoed worden:
125 gr. suiker.
200 gr. bloem.
250 ml. melk op kamertemperatuur.
Dit mengsel goed doorroeren met een houten pollepel en daar na over 4 bakjes verdelen.
2 bakjes houd je voor jezelf.Eén om te bakken en het andere balkje is je nieuwe startersdeeg.
Het deg om op dag 10 te gaan bakken,zet je weer terug in je beslagkom met een schone theedoek erover en op een warme plaats wegzetten.
Jouw nieuwe Herman startdeeg in het 2e plastic bakje kun je invriezen tot nader gebruik of je kunt het in een andere beslagkom overzetten en je verzorgt en voed dit startdeeg vanaf dag 1 tot en met dag 9.
Je hebt dan weer een Herman.
De overgebleven 2 bakjes met het startdeeg geef je weg aan goede vrienden met een kopie van dit recept.
DAG 10:
Oven voorverwarmen op 170 graden.
Cakeblik invetten en met bloem bestrooien.
VULLING: 200 gr. gemengd:rozijnen en gehakte noten, 8 partjes gedroogde appel.
Appel en rozijnen een dag van te voren een half uurtje weken.
OPTIE: sprenkel over dit mengsel een beetje rum of rumessence.
IN EEN KOM ROMIG ROEREN OF MIXEN:
3 eieren.
175 gr. suiker.HIERBIJ VOEG JE:
250 gr. bloem.
2 theel. kaneel.
100 ml. olie.
De appel,rozijnen en notenvulling en een zakje bakpoeder.
Dit alles goed en luchtig omscheppen tot een egaal geheel.
Daarna het Hermandeeg van dag 9 erbij doen en weer luchtig omscheppen.
Het mengsel in het cakvorm overgieten en in de oven(170 graden)zetten.Baktijd is 90 minuten.

Serveertip

GARINGSCONTROLE:
Met een sateprikker in Herman.
De prikker moet er droog uitkomen.
Is Herman gaar, dan op een rooster uitstorten en goed laten afkoelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brood_machine


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brood_machine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top