1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appel-speculaastaart

Appel-speculaastaart

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-11-2006

Ingrediënten 6 personen



200 gram zelfrijzend bakmeel,

150 gram bruine basterdsuiker,

150 gram koude boter,

1 eetlepel speculaaskruiden,

4 stevige appels,

1 zakje amandelschaafsel,

1 pakje amandelspijs(300 gram),

4 eetlepels abrikozenjam of marmelade,

snufje zout.


Verder heb je nodig


Springvorm 24 cm

Appel-speculaastaart
Appel-speculaastaart


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Appels schillen en in 8 partjes snijden. Bolle kant van de appel met een vork inkerven. In een droge koekepan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Over voorverwarmen op 175 graden.

Bereidingswijze

Bakmeel, suiker,speculaaskruiden en zout door elkaarroeren. Koude boter toevoegen en met een mes tot kleine stukjes snijden.Met een koele hand tot een soepele deegbal kneden.Afdekken met folie en in de koelkast minstens een half uur laten opstijven. Springvorm van 24 cm invetten. Als het deeg gekoeld is dit met droge bebloemde de vingers in de springvorm drukken. Amandelspijs in plakjes snijden en bovenop het deeg leggen.Appelpartjes met de bolle kant naar boven in de spijs drukken. Onder in de oven in ongeveer 50 minuten gaar bakken. In een pannetje de jam verwarmen en de taart ermee bestrijken. Als versiering het amandelschaafsel erover strooien.

Serveertip




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trudy47


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trudy47
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top