Gaji Gui

  • Koreaans, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-11-2006

Gebakken aubergine zoals men het in de Koreaanse tempels bereidt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kleine aubergines, 1 rode peper, 1 groene peper, 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels sojasaus, 1/2 eetlepel sesamolie, 1/2 eetlepel suiker, 1/2 eetlepel sesamzaad.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpan

Voorbereiding

Maak de aubergines schoon en snijd ze in dunne plakken. Maak de pepers schoon, verwijder desgewenst de zaadjes, en snijdt ze in dunne ringetjes.

Bereidingswijze

Maak een sausje van de sojasaus, de sesamolie, de suiker en de sesamzaadjes en zet het apart. Bak de de aubergineplakken en de ringetjes peper in de zonnebloemolie op een laag vuur totdat ze gaar zijn. Leg de aubergineplakken en pepers in een schaal en sprenkel het sausje er overheen.

Bron

Temple Food Restaurant Sanchon, Seoul, Zuid-Korea

Serveertip

Dit is een bijgerecht uit de Koreaanse keuken dat samen met vele andere bijgerechten op tafel wordt gezet. Iedereen aan tafel kan een een beetje pakken, omdat er meerdere gerechten tegelijk op tafel worden gezet is dit genoeg voor 4 personen.

Laatste reacties

ien_3 avatar
ien_3 16-11-2006

neem deze van je mee,, heerlijk lijkt het me,, hou erg van asiatische recepten, zal eens vaker op je site komen kijken groetjes ien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten