Kaas-uienbroodjes à l`écureuil

  • 0-10 min.

Eigen foto.. Hapt zo heerlijk weg, de grote als lunchhapje met een kopje soep, bij een picknick, buffet.... De kleine zijn heerlijk als borrelhapje!

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor ongeveer 25 grote of 80 kleine : 500 g meel, 1 zakje droge gist (8 g., let op gebruiksaanwijzing!), 2 dl lauw water, 120 g gesmolten boter, 1 theelepel suiker, 1 theelepel zout, peper ui t de molen, 300 g uien in ringen geschaafd, 250 g geraspte oude kaas.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200°C.

Bereidingswijze

Maak van meel, gist, boter, water, zout en suiker een soepel deeg. Laat 15 min. rustig staan. (Kan ook in de broodmachine)
Leg intussen een bakmatje of bakpapier op eeen bakplaat, snijd de uien en rasp de kaas. Stuif flink bloem op een werkblad en rol het deeg uit tot een lap van 50 X 70 cm. Verdeel de uien ringen erover, en hierop de kaas. Maal er wat peper over. Rol op vanaf een lange kant. GROTE BROODJES: snijd in 2cm dikke plakken en leg op enige afstand van elkaar op het bakblik. Nog 15 min laten rijzen. 20 min bakken middenin de oven. Het bakken moet in 2 keer, tenzij je een hele grote oven hebt. KLEINE BROODJES: de rol verder uittrekken en rollen tot een dunne rol, plakjes van 1 cm snijden en 12 min bakken.

Serveertip

Warm het lekkerst. De broodjes laten zich prima invriezen en weer opwarmen!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ecureuil avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten