Bulgogi

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Koreaanse Barbeque

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
800 gr biefstuk of mals rundvlees
125 ml soja saus (niet de indische ketjap)
1 eetlepel sesam olie
1 eetlepel suiker
2-3 teentjes uitgeperste knoflook
2-3 in ringetjes gesneden lente uitjes
1 theelepel zwarte peper
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd het vlees in hele dunne plakjes. dit gaat beter als het vlees iets bevroren is.
Mix alle andere ingredienten in een kom en voeg het vlees toe. Marineer alles minimaal 1 uur.

Bereidingswijze

Warm een (tafel) gril voor en leg het vlees er in kleine porties op. Laat het vlees grillen totdat het gaar is.
Haal het gare vlees van de gril en leg er een ander portie op.

Serveertip

Serveer het vlees met sla en sesambladeren. De Koreanen nemen een blaadje sla, leggen het vlees erop, smeren er wat rode pepersaus of sojasaus op en vouwen het blad samen. Vervolgens steek je het hele pakketje in je mond.
Als extra kun je ook nog wat hele knoflookteentjes en shiitake paddestoelen mee grillen die je vervolgens ook in het slablaadje vouwt en opeet.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ojajoh avatar

Doorsturen

Home Recepten