Kleurige groentenlasagne

  • Vegetarisch, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-11-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g knolselderij, geschild en geraspt;
300 g wortels, geschild en geraspt;
300 g prei, in fijne ringen;
300 g broccoli, in kleine roosjes;
100 g uien, gesnipperd;
1 teentje knoflook, fijngeperst;
150 g tomaten, in stukjes;
peper en zout;
1 theelepel gedroogde provencaalse kruiden;
200 g geraspte kaas;
lasagne;
1 el paneermeel;
*voor de saus *
50 g boter;
80 g bloem;
1/2 liter melk of slagroom;
1-2 theelepel bouillonpoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Ui en knoflook in 4 el olie fruiten.
2. Knolselderij, wortels, prei en broccoli toevoegen en alles 5-10 minuten bakken.
3. Tomaat, peper, zout, kruiden en 3-4 el water toevoegen en even aan de kook brengen.
4. Voor de saus: 50 g boter smelten, bloem erdoor heen en al roerend melk/room erdoorheen aan de kook brengen. 5. Op smaak brengen met bouillonpoeder.
6. Laagje lasagne vellen in ingevette ovenschaal.
7. Helft groenten, daarop 1/3 geraspte kaas, daarop laag saus.
8. Andere helft groenten, 1/3 kaas, saus.
9. Overgebleven kaas met paneermeel als bovenste laag.
10. In voorverwarmde oven op 200 graden 40 minuten bakken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten