Spinazierolletjes of spinazielasagne

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-11-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 gesnipperde ui;
600 gram verse spinazie;
15 gram verse gesneden munt of tijmblaadjes;
50 gram verbrokkelde blauwe kaas;
250 gram verse lasagnebladen*;
150 gram light roomkaas;
100 gram geraspte kaas;
50 gram pijnboompitten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Fruit de ui in 2 eetlepels olie in een wok goudbruin.

2. Voeg de spinazie in gedeeltes toe en laat dit al omscheppend in circa 5 minuten slinken.

3. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk het vocht eruit.

4. Meng de spinazie in een kom met de kruiden, blauwe kaas en peper naar smaak.

6. Bestrijk de verse lasagnevellen met de roomkaas.

7. Verdeel de spinazie erover, rol ze op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.

8. Strooi de geraspte kaas en de pijnboompitten over de rolletjes en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden

Serveertip

* Met voorgekookte lasagnebladen kan ook gewerkt worden, maar deze kunnen niet opgerold worden dus als lasagne. Eindig met een een laag lasagne met aan de onderkant de roomkaas en doe daarna de geraspte kaas en pijnboompitten erover.

Laatste reacties

Toonn avatar
Toonn 19-07-2010

Heb het als lasagne gemaakt. Vond het wel lekker, maar toch een beetje vlak en eentonig van smaak. Misschien dat die tomatensaus geen slecht idee is. Volgende keer zo eens proberen.

_infinity_ avatar
_infinity_ 26-03-2008

Lijkt me erg lekker. Ik ga er ook nog eens een tomatensausje overheen gieten. (ui+knoflook+tomaat+laurier+beetje room).ik neem deze alvast mee, bedankt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten