Champignonlasagne

  • Vegetarisch, Vegetarisch
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-11-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
lasagne;
3 dl kant en klare pastasaus;
2 teentjes knoflook, fijngeperst;
4 bosuitjes, fijngesneden in kleine ringetjes;
500 g champignons in plakjes;
2 el verse gehakte basilicumblaadjes of 2 theelepel gedroogde;
250 g verkruimelde ricottakaas;
50 g geraspte parmezaanse kaas;
1/2 theelepel nootmuskaat;
150 g rucola (er stond raketblaadjes, ik heb wel eens vernomen dat ze rucola hetzelfde is) optioneel, zelf niet gebruikt);
60 g geraspte kaas;
75 g geraspte of fijngehakte mozzarella
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwarm oven voor op 200 graden.
2. Bestrijk bodem lasagneschaal met 3 el pastasaus.
3. Leg hier een laag voorgekookte lasagnebladen op.
4. Fruit knoflook en bosui in 2 el olijfolie in circa 3 minuten.
5. Bak champignons 5 minuten mee.
6. Roer basilicum erdoorheen.
7. Verdeel helft champignonmengsel over de pastavellen.
8. Verdeel hierover de helft van de ricotta.
9. Daarover de helft van de parmezaanse kaas.
10. Leg de rucola erop.
11. Leg hierop 2e laag lasagne.
12. Gevolgd door helft van overgebleven pastasaus.
13. Rest champignonmengsel, ricotta en parmezaanse kaas hierop.
14. Eindig met rest pastasaus.
15. Strooi mozzarella en gerapste kaas erover.
16. Bak in 40-50 minuten gaar en goudgeel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten