mexicaanse rijst

  • Mexicaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 el olie*1 uitje*1 teentje knoflook*200gr witte rijst met lange korrel*125ml tomatenpuree*250 ml kippenbouillon
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

snipper de ui*snipper de knoflook

Bereidingswijze

verhit de olie in een pan en fruit het uitje in 5 min zacht.fruit de knoflook 1 min mee.voeg de rijst toe en roer 1-2 min goed zodat de rijst goeg met de olie is gemengd.voeg de tomatenpuree en bouillon toe en breng het aan de kook.zet het vuur heel zacht,leg de deksel erop en laat het 5 min sudderen,of totdat al het vocht is opgenomen en de rijst zacht is.maak de rijst los met een vork

Serveertip

serveer deze als bijgerecht

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

slagroompunt avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten