runderchimichanga`s

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 el olie*1 grote ui*1 teentje knoflook*2 tl gemalen komijn*1/2 tl kaneel*2 rode pepers*1 kg biefstuk*500 ml runderbouillon*4 kant en klaar bloemtortilla`s
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

grote pan*aluminiumfolie*keukenpapier

Voorbereiding

snipper de ui*pers de knoflook*pepers schoonmaken en fijnhakken

Bereidingswijze

verhit de olie in de pan en bak de ui in 10 min. heel zacht en bruin. voeg de knoflook,komijn,kaneel en pepers toe en bak dit alles al roerend nog 1 min door.voeg de biefstuk toe,draai hem goed door de kruiden en roer de bouillon erdoor.schraap de kruiden los van de bodem van de pan.breng het aan de kook,zet het vuur zacht en laat alles 1 uur met de deksel erop sudderen.laat het daarna nog eens zonder deksel 1-1,5 uur pruttelen,totdat het vocht bijna verdampt is. roer regelmatig tegen het einde van de kooktijd om aanbakken te voorkomen.haal het vlees met een vork uit elkaar en laat het afkoelen.verwarm de oven voor op 160C wikkel de tortilla`s in aluminiumfolie en leg ze 10 min in de oven om zacht te worden.haal ze uit de oven maar laat de folie er nog 5min om zitten.doe 1 tortilla tegelijk.leg een kwart van het vlees op een tortilla en vouw de zijden dicht. leg ze met de naad naar beneden,opzij terwijl u de andere tortilla`s vult.verhit ongeveer 2 cm olie matig heet.leg een paar chimichanga`s tegelijk met de naad naar beneden in de hete olie en draai ze om om,zodat beide kanten goudkleurig en krokant wordt.laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bron

tex mex

Serveertip

serveer met (hete) chillisaus en mexicaanse rijst zie mijn andere recepten

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

slagroompunt avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten