
Blikje ananas of 2 stevige appels, boter suiker eieren, zelfrijzend bakmeel, olie, melk, zout
Taartvorm 22 cm
Eigen foto
.In veel franse gezinnen populair, lekker en snel klaar. Leuk om met kinderen te maken.
Oven voorverwarmen op 200°C. Taartvorm invetten met boter en beleggen met goed uitgelekte ananasschijven (uit blik) of appelschijfjes.
Meng: 5 EETLEPELS zelfrijzend bakmeel, 4 EETLEPELS suiker, 3 EETLEPELS melk, 2 EETLEPELS (zonnebloem)olie, 1 ei en een snufje zout en giet dit mengsel over het fruit. 15 min bakken middenin de oven.
Intussen 5 EETLEPELS gesmolten boter, 4 EETLEPELS suiker en 1 ei mengen. De taart uit de oven halen ,het botermengsel erover schenken en de taart opnieuw 15 min laten bakken.
Kan lauw of koud gegeten worden.
estherbakermans 06-11-2012
ik neem hem mee
groetjes esther
ecureuil 06-11-2012
aan Gerda: vreemde vraag eigenlijk, want de grap van deze taart is nou juist de "eetlepel", maar ik heb het toch even voor je gewogen: 65 gram
Gerdanoorlander 05-11-2012
ik wil graag weten hoeveel gram is 5 eetlepels bakmeel
adeline43 30-01-2011
lekker makkelijk recept voor een taart,neem hem graag mee,groetjes
rmdelvoie 07-07-2010
Zo``n makkelijk en lekker recept mag niet ontbreken in mijn kookboek. Ik ga hem vlug eens maken. Groetjes, Margrit