Speculaasijs
- Internationaal, Nagerecht
- 10-20 min.
Een lekker toetje voor sinterklaasavond.
Ingrediënten 6 personen
250 ml. slagroom.250 ml. vanilleyoghurt.
8 speculaasjes.
slagroom uit de spuitbus.
1 zakje chocolade pepernoten.
peperkoek
Benodigdheden
Diepvries.Bereidingswijze
Klop in een kom de slagroom stijf en klop de yoghurt erdoor.
Breek de speculaasjes in kleine stukjes en spatel ze door het roommengsel.
Doe het mengsel over in een diepvriesbak en zet deze zonder deksel in de diepvriezer.
Laat het ijs 3-4 uur bevriezen.
Schep het ijs elk half uur om met een vork en schraap dan het al bevroren ijs van de wanden.
Hier voorkom je dat de ijskristallen te groot worden en blijft het ijs lekker smeuig.
Bron
Boodschappen.
Serveertip
Schep vlak voor het serveren het speculaasijs met een ijsboltang in hoge wijde coupes, spuit er een flinke toef slagroom op en garneer met de chocoladepepernoten. of stukken peperkoek.....