Speculaasijs

  • Internationaal, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-11-2006
  • Speculaasijs

    Speculaasijs

    Speculaasijs

Een lekker toetje voor sinterklaasavond.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 ml. slagroom.
250 ml. vanilleyoghurt.
8 speculaasjes.
slagroom uit de spuitbus.
1 zakje chocolade pepernoten.
peperkoek
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Diepvries.

Bereidingswijze

Klop in een kom de slagroom stijf en klop de yoghurt erdoor.
Breek de speculaasjes in kleine stukjes en spatel ze door het roommengsel.
Doe het mengsel over in een diepvriesbak en zet deze zonder deksel in de diepvriezer.
Laat het ijs 3-4 uur bevriezen.
Schep het ijs elk half uur om met een vork en schraap dan het al bevroren ijs van de wanden.
Hier voorkom je dat de ijskristallen te groot worden en blijft het ijs lekker smeuig.

Bron

Boodschappen.

Serveertip

Schep vlak voor het serveren het speculaasijs met een ijsboltang in hoge wijde coupes, spuit er een flinke toef slagroom op en garneer met de chocoladepepernoten. of stukken peperkoek.....

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 29-11-2008

Leuk idee. Misschien voor de Sint. Je hoort mijn reactie. Groet, Petra

marga_b avatar
marga_b 22-11-2007

Dit ga ik zeker maken voor sinterklaasavond !

janssenjmh avatar
janssenjmh 17-11-2006

als garnering alternatief dat ik laatst in restaurant tegen kwam, verkruimelde Bastognekoek.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten