1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Braziliaanse keuken
  5. moqueca

moqueca

Door: coolekar

  • Braziliaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-11-2006

Ingrediënten 4 personen


Kabeljauwfilet (of andere vis), evt. gamba's, sap van 1 limoen, 1/2 el zeezout, 2 el bloem, 2 el olijfolie, 1 ui
in halve ringen, 2 tenen knoflook gehakt, 1 rode gele en groene paprika
in halve ringen, 2 tomaten in ringen, 2 el tomatenpuree, 3 dl kokosmelk, verse koriander, visbouillon



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verdeel de visfilet in 8 gelijke stukken (en maak evt. de gamba's schoon). Leg ze met de gamba's in een kom en voeg limoensap en zeezout toe. Marineer ongeveer 30
minuten. Dep de stukken vis droog en bestrooi met bloem. Verhit de olijfolie
in een pan en bak de vis aan beide kanten goudbruin. Neem uit de pan. Fruit
vervolgens de ui en voeg knoflook, paprika, tomaat en tomatenpuree toe en roerbak 2 - 3 min. Schenk 1 1/2 dl water bij het mengsel
en voeg de kokosmelk toe. Verkeuimel naar smaak een bouillonblokje boven de pan en roer goed. Breng al roerend aan de kook. en leg de vis en gamba's in de pan. Laat 10 min. pruttelen. Roer de
koriander erbij en breng het geheel op smaak met tabasco. Lekker met rijst en aardappelpuree en een salade




Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coolekar
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top