1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Bisque de saumon

Bisque de saumon

Door: ecureuil

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-11-2006

Ingrediënten 8 personen


CROUTONS: 120 g bladerdeeg, 2 eetlepels sesamzaad, 1 eidooier, snufje zout.
BISQUE: 500 g zalm zonder vel, 6 dl visbouillon, 1,5 dl witte wijn (bv. chablis), 60 g boter, 3 dl crème fraîche, 1 eetlepel maizena, 1 eetlepel tomatenpuré, 1 ui, 1 dosis safraan, peper en zout, 1 eetlepel fijngeknipte bieslook


Verder heb je nodig


Oven, staafmixer


Een heerlijk, feestelijk soepje, wat niet misstaat in een kerstdiner!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

CROUTONS: bladerdeeg dun uitrollen op bakpapier, eidooier loskloppen met een snufje zout en het deeg ermee bestrijken, sesam erover strooien. deeg in kleine driehoekjes snijden en op een met bakpapier bekleedde ovenplaat leggen. bakken in midden van oven op 200°C, blijf erbij!
BISQUE: ui fijnsnipperen en in 20 g boter 10 min. zachtjes smoren (niet bruin bakken).voeg de in blokjes gesneden zalm toe, 5 min meebakken onder voortdurend roeren. voeg wijn, crème, tomatenpuré en bouillon toe en laat nog 15 min. zachtjes pruttelen. pureer het geheel met de staafmixer,voeg safraaan toe en maak op smaak af met peper en zout. TOT ZOVER KAN ALLES VAN TE VOREN GEMAAKT WORDEN. vlak voor het opdienen de soep aan de kook brengen, al roerend de in wat water opgeloste maizena toevoegen en weer aan de kook brengen. van het vuur af klontje voor klontje de rest van de boter erdoor kloppen. NIET MEER KOKEN!

Serveertip

Opdienen in mooie soepkoppen, bestrooid met bieslook en enkele croûtons. De rest van de croûtons er apart bij geven.

Bron

Een vriendin



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top