KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs

  • Nederlands, Brood
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 24-12-2013
  • KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs

    KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs

    KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs

  • KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs

    KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs

    KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs

  • KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs

    KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs

    KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs

  • KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs

    KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs

    KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs

  • KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs

    KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs

    KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs

Vroeger bakte ik dit alleen met kerst of pasen, nu elke keer als de kinderen komen en er blijft geen kruimel over.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
AMANDELSPIJS: 100 g gemalen amandelen, 100 g grove kristalsuiker, 1/2 ei en 1 eetlepel vers citroensap. BROOD: 600 g bloem, 9 g zout(1 1/4 theelepel) 40 g witte basterdsuiker, 1 ei, 45 g verse gist, 3 dl melk, 100 g gesmolten boter, 300 g krenten, 150 g rozijnen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 5954,60 kcal
Koolhydraten 946,20 g
Eiwitten 152,12 g
Vetten 158,28 g
Benodigdheden
Extra brede broodvorm, voor een gewoon busbrood 2/3 van de ingrediënten nemen. Bakpapier.

Voorbereiding

Amandel spijs maken: alle ingrediënten mengen en in de koelkast MINSTENS EEN WEEK BEWAREN....... De broodvorm met bakpapier bekleden (voorkomt dat de krenten die in de korst zitten verbranden).

Bereidingswijze

Op de gebruikelijke wijze brooddeeg kneden van melk, gist, meel, suiker, ei , zout en de gesmolten boter. Kan eventueel in de broodmachine. Krenten en rozijnen erdoor kneden, met de hand of keukenmachine met deeghaak (gaan stuk in de broodmachine). Op een met meel bestoven werkblad uitrollen tot een langwerpige lap ter lengte van het broodblik. De amandelspijs uitrollen tot een worst van dezelfde lengte en op een lange kant van het deeg leggen. Van hieruit oprollen en met de naad naar beneden in het bakblik leggen. RIJZEN: ZET HET BLIK MIDDEN IN DE OVEN EN STEL DE TEMP. IN OP 45°C. GEEN VENTILATOR GEBRUIKEN EN DE OVEN NIET OPENEN! Na 35 min. is je blik vol. Nu ZONDER DE OVEN TE OPENEN de temp. op 210°C zetten en ongeveer 40 min bakken (geen hete lucht gebruiken). Meteen uit het blik halen en op een rooster af laten koelen.

Serveertip

Eventueel met poedersuiker bestuiven. SMUL ZE!
PS: de toegepaste rijsmethode werkt ook prima voor gewoon brood

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

moniquek1 avatar
moniquek1 15-04-2015

Neem je recept mee lijkt me erg lekker en eenvoudig. groetjes Monique

alidada avatar
alidada 18-04-2014

Dat is vast een heel lekker brood, ik bewaar dit en ga het beslist eens maken. Groetjes, Louise

pwiggers avatar
pwiggers 11-04-2014

Lijkt me een heerlijk brood Nelly. Neem je recept graag mee. Groeten, Petra

tina1951 avatar
tina1951 04-04-2014

Deze neem ik mee ..Zal de eerste keer zijn :-( maar wil het proberen .

Inekeeeee avatar
Inekeeeee 30-01-2014

2x gemaakt met spijs en rozijnen. Super, gaat op tot de laatste kruimel. Oventemp.180c en nog opletten dat het niet te bruin wordt

Owittebol avatar
Owittebol 25-01-2014

vorige week gemaakt, echt super lekker. zag ook zo mooi uit als op de foto, was mijn 1e x

ArualB avatar
ArualB 15-04-2013

Leuk, ik neem hem mee. Dank je wel. Groetjes, Laura

molenmeisje avatar
molenmeisje 15-04-2013

Gisteren heb ik je krentenbrood gemaakt. Zelf gebruikte ik rozijnen en geen spijs maar de rijs methode in de oven vond ik echt helemaal te gek. Omdat er nog verse gist in mijn koelkast lag kwam ik je recept op het spoor. Bedankt, natuurlijk neem ik hem mee. Fijne week Hanneke

01081979 avatar
01081979 15-11-2006

Dit recept neem ik van je mee Lijkt me erg lekker. Groetjes Monique

tamara05 avatar
tamara05 15-11-2006

Ik ben gek op broodbakken, dus ik neem het recept van je mee!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten