1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs

KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs

  • Nederlands, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-12-2013

Ingrediënten 1 personen


AMANDELSPIJS: 100 g gemalen amandelen, 100 g grove kristalsuiker, 1/2 ei en 1 eetlepel vers citroensap. BROOD: 600 g bloem, 9 g zout(1 1/4 theelepel) 40 g witte basterdsuiker, 1 ei, 45 g verse gist, 3 dl melk, 100 g gesmolten boter, 300 g krenten, 150 g rozijnen


Verder heb je nodig


Extra brede broodvorm, voor een gewoon busbrood 2/3 van de ingrediënten nemen. Bakpapier.


KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs
KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs
KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs
KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs
foto:molenmeisje
foto:molenmeisje
KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs
KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs
KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs
KRENTENBROOD a l'ecureuil, met amandelspijs

Vroeger bakte ik dit alleen met kerst of pasen, nu elke keer als de kinderen komen en er blijft geen kruimel over.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Amandel spijs maken: alle ingrediënten mengen en in de koelkast MINSTENS EEN WEEK BEWAREN....... De broodvorm met bakpapier bekleden (voorkomt dat de krenten die in de korst zitten verbranden).

Bereidingswijze

Op de gebruikelijke wijze brooddeeg kneden van melk, gist, meel, suiker, ei , zout en de gesmolten boter. Kan eventueel in de broodmachine. Krenten en rozijnen erdoor kneden, met de hand of keukenmachine met deeghaak (gaan stuk in de broodmachine). Op een met meel bestoven werkblad uitrollen tot een langwerpige lap ter lengte van het broodblik. De amandelspijs uitrollen tot een worst van dezelfde lengte en op een lange kant van het deeg leggen. Van hieruit oprollen en met de naad naar beneden in het bakblik leggen. RIJZEN: ZET HET BLIK MIDDEN IN DE OVEN EN STEL DE TEMP. IN OP 45°C. GEEN VENTILATOR GEBRUIKEN EN DE OVEN NIET OPENEN! Na 35 min. is je blik vol. Nu ZONDER DE OVEN TE OPENEN de temp. op 210°C zetten en ongeveer 40 min bakken (geen hete lucht gebruiken). Meteen uit het blik halen en op een rooster af laten koelen.

Serveertip

Eventueel met poedersuiker bestuiven. SMUL ZE!
PS: de toegepaste rijsmethode werkt ook prima voor gewoon brood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top